Just give me a reason

Hallå där!
Har inte haft wifi på några dagar därav den dåliga uppdateringen. Nu är vi i alla fall i Franz Josef och har köpt oss lite internet för några dagar framöver. Vi kommer byta hostel men alla har samma internet, vilket är askalas!

Sen Kaikura har vi följt bussens rutt vidare till Kaiteriteri vid Abel Tasman National Park, hostlet där var lite sisådär men träffad upp en hel del svenskar som skulle vidare på samma buss morgonen efter! Vandrade i vackra Abel Tasman med vyer man bara ser på vykort, hehe.

På morgonen efter åkte vi till Westport, stoppade på vägen för att kika på Nya Zeeland fina landskap, man kunde få göra vinprovning och testa lite choklader och bada i åar. Till Westport kom vi rätt sent så det var bara att göra middag, jag och Frida körde på kycklingburgare, mums! Och sedan rätt i säng, delade rum med två andra svenskar Elina och Hanna. Åkte på morgonen vidare till Lake Manupa och gjorde även nu några stopp på vägen för att gå några promenader med helt galna utsikter. Det var sagt att vi skulle vidare till en mysig bar med en skön gammal gubbe som ägde den och att hostlet/baren skulle ligga precis bredvid Lake Manupa. När vi kom dit var det de skabbigaste vi sett, rummen var smutsiga och det var som en riktigt risig camping. Baren var sisådär och gubben var halvdöd så han visade sig knappt. Vart ändå rätt bra fest på kvällen med Kiwibussgänget med lite utklädnad och öl. På natten när vi skulle sova så låg jag och Frida på ett av täckena (som man btw fick betala 1 dollar för) och sen hade vi ett som vanligt täcke, så vi överlevde natten!

Drog tidigt på morgonen vidare till Franz Josef där vi är nu, stoppad dock på vägen vid nått museum. De flesta gick dock inte in utan klappade getterna utanför och käkade pannkaka och Scones, gaaaalet gott. Rullade in till Franz Josef vid 1 och checkade in på ett himla mysigt hostel! Jag och Frida delad ett rum med Elina och Hanna, med tv och hela köret, himla sweet! De har även en varm och go jacuzzi här också som vi utnyttjade direkt. Utforskade denna by lite under dagen, den är som en mysig liten skidort. På kvällen gjorde jag och Frida en muumsig påskmiddag med massa gott!

Startade dagen med ett härligt skype samtal hemifrån där de höll på fira påsk för hela slanten, härligt att få prata och se dem! Morgonmös sedan lite och chillade fram till klockan blev runt halv 3 då vi började vandra mot Franz Josef glacier. Vandrade totalt 1,5 mil, känns lite i benen! Kikade på glaciären, rätt tjusigt. Påvägen tillbaka började det spöregna, så vi var blöt och go när vi kom tillbaka till hostlet. Har nyss mumsat mat, får se vad kvällen bjuder på! Imorgon åker vi till Wanaka där vi stannar en natt för att sedan åka till Queenstown där vi stannar några fler nätter.

Är efter snart en vecka här himla imponerad av Nya Zeeland och deras landskap, kan verkligen förstå varför Sagan om ringen filmerna spelades in just här!

Pusss på er!
/Alexandra


Delfiner i all ära!

Då var vi framme i Nya Zeeland! Hittills har vi hunnit sett Christchurch och Kaikoura och vi är redan förälskade i landet! Det är precis som alla sagt och som i Sagan om ringen filmerna. Höga berg och djupa dahlar, turkost vatten med höga fjälltoppar och får som betar på de gröna slätterna.

Idag anlände vi alltså till Kaikoura. På vägen dit gjorde vi ett stopp där vi fick se vilda sälar. Så himla söta! De bara chillade och viftade bort kusar, soft!
Vi haft också haft lyckan att få simma med delfiner!! Det var en otrolig upplevelse och vi gjorde 4 stopp så att vi fick komma dem riktigt nära. Det var flockar med säkert flera hundra delfiner som simmade och gjorde häftiga volter precis som matt sett på TV eller Zoo. Det kändes särskilt speciellt eftersom dessa delfiner är helt vilda och simmar med oss av fri vilja. Det varken matar eller ger dem något för att locka på dem. Man fick också hyra en vattentät digitalkamera och ta undervattensbilder/filmer vilket vi gjorde. Det vart tydligen så bra bilder/filmer att de på delfincentret bad om tillåtelse för att få använda våra bilder/filmer!

Medan folk omkring oss gjorde gourmet middagar så gjorde vi en enkel middag bestående av gröt, stekt ägg och bananer - för lata för att göra storkok med andra ord. Imorgon rullar kalaset vidare mot Kaiteriteri där Abel Tasman National park finns. Den är välkänd för sina vackra vyer och vi planerar att stanna där en natt.

Puss och kram med big lööve från Frida!


Australien-check!

Den lilla stranden Sofia skulle visa oss till visade sig vara en riktig badpark med staden som bakgrund, rätt häftigt! Chillade där några timmar, riktigt härligt! Annars har vi tvättat idag inför Nya Zeeland. Vi åt även middag ute för att avsluta vistelsen här i Australien. Jag och Sofia åt en god pasta carbonara och Frida mumsade lax. Till efterrätt vart det en frozen youghurt i TVrummet på hostlet. Snart ska jag och Frida packa ner det sista och sen sova eftersom taxin kommer 5 imån bitti!!

Tiden i Australien har varit händelserik, spännande och utvecklande! Att bo på hostel är verkligen en ny upplevelse, dela allt med massa andra folk världen över. Ofta rätt härligt då vi träffat på galet mycket härliga människor, men ibland drygt när man bor med jobbigt folk, vi har dock haft turen att inte göra det så ofta.

Började i Melbourne där vi helt från att bott på hotell i Thailand slängs in i ett 16 bäddsrum, chock- jo tack! Vart inte där länge eftersom alla hostel var full pga nån festival. Tog nattbussen till Sydney där vi spenderade en vecka med att upptäcka staden och festa på Side bar. Hängde med Kathrine och Katrine, två härliga danskar en massa och träffade även våra norska vänner Anja, Emilie, Anita och Maja.

Åkte sedan vidare till en Surfcamp vid 7mile beach, 5 sjukt roliga dagar med härliga människor! Att surfa var så himla häftigt och stämningen på lägret gjorde allt till en topp upplevelse. Hade sedan en festkväll med alla Surfcampare i Sydney som blev en galen kväll att minnas! Drog sedan vidare till Byron Bay där vi chillade och njöt, sjukt härligt ställe och hostlet vi bodde på var så bra, nomads! Drog sedan till Surfers Paradise där vi träffade upp Anja, Emilie, Anita och Maja ännu en gång för en krogrunda som tog oss till 4 olika klubbar på en kväll, sjukt kul! Och tillsist Brisbane som vi hört skulle vara så tråkigt, visade sig vara härligt med goa koalor, bio och strand mitt i staden!

Vi är riktigt nöjda med resan till Australien, glad att vi träffade alla vi gjorde och att vi la upp resan som vi gjorde. Men samtidigt var vi mitt i resan hade vart borta länge, med en bra bit kvar så hemlängtan visade sig också. Det var som sagt en omställning att bo på hostel, men en häftig upplevelse också! Nytt att laga mat varje dag och tänka ekonomiskt, men vi klarade det galant tror vi hehe!

Nu taggar vi Nya Zeeland och är spända av förväntan över vad det landet har att erbjuda! Är pirrigt dock men ett nytt land och nya aktiviteter. Har bokat in oss på kiwibussen och allt sånt är klart så det är skönt.

Hoppas allt är fint med er hemma!!
Puss&Kram Frida och Alexandra


I feel so high

Hejsvejs!
Bion igår, The wizard of Oz, var i 3D och skitbra rent ut sagt! Rekommenderar den starkt! :) idag har det varit stekhett så svetten rann. Vi har också varit på Zoo - Lone Pine Koala Sanctuary som det heter. Fanns krokodiler, ormar, fåglar, kängurur, koalor, wombats och mycket mera. För 16 dollar fick man lov att hålla i en koala och dom var så mysiga. Pälsen var lite fluffig och sträv. Så kunde man gå fram och klappa på kängururna, de verkade gilla uppmärksamheten. Eller så var det maten. På kvällen gjorde vi goda hamburgare med pasta också träffade vi en svensk jättetrevlig tjej som heter Sofia. Imon ska vi utforska stan litegrann och ta oss ut till nån strand som Sofia visste vägen till. Dock tror jag det är en sån där liten strand som ligger precis bredvid stan MEN det är en stand iallafall. Vi här även börjat planera lite inför vårt nästa stopp - Nya Zeeland! Ser verkligen fram emot det!

Puss och kram! Saknar er därhemma❤ // Frida


Byron Bay- Surfers Paradise-Brisbane

Då var vi framme i Brisbane vilket också är slutdestinationen i Australien! Har inte haft internet på några dagar så har inte kunnat blogga. Har under tiden betat av både Byron Bay men också Surfers Paradise.

Sista kvällen i Byron bjöd på utgång! Träffade två svenskar som vi förfestade lite med, spelade diverse olika ölspel och gick sedan till Woodys för en gratis drink (gratis är gött för backpackers!) och vidare till Cheaky Monkeys där det var lite halvdrag, så tillsammans med Alexandra och hennes kompis som vi också träffade upp vandrade vi vidare till Beach Hotel och chillade. I vanlig ordning blev det en härlig pizzaslice för 5 dollar innan vi vandrade till hostlet.

Drog vidare vid 10 tiden med Greyhoundbussen till Surfers Paradise där vi mötte upp våra norska vänner Anja, Anita, Maja och Emilie! Vi bodde på samma hostel bara några rum ifrån varandra så de var kanon! De hade redan styrt barrunda på kvällen, party! Chillade på dagen och vid halv 7 började kvällen med bowling, free shots när vi kom dit och vid vissa strikes, drog sedan vidare till 3 till andra klubbar där vi fick gratis drink vid varje stopp. Galet rolig kväll som ändå slutade rätt tidigt eftersom man började så tidigt.

Dagen efter tog vi lite sovmorgon, tog sedan en liten shoppingrunda blev två linnen för mig och lite produkter och Frida mest kikade. På kvällen lagade vi lite mat i form av keso, avokado, tonfisk, ägg och tomat, inte vad jag normalt skulle äta men backpackergott var det! Tog sedan en härlig prommis och köpt en Frozen youghurt, satte oss vid stranden och bara mös. När de sedan börja regna så vandrade vi tillbaks till hostlet och kikade lite bilder från Austrslien osv.

Idag skulle bussen ha gått 10 över 1, men den kom inte iväg fören strax innan 2, så vid 3 tiden var vi i Brisbane och skulle leta reda på vårt hostel. Hittade det rätt snabbt ändå och ja, inte det bästa vi bott på..rummen är galet instängda, men vi ska ju bara sova här några nätter i alla fall. Ikväll ska jag och Frida gå på bio! Ska se Oz, nån trollkarlsfilm. Och imorgon ska vi till Lonepine Zoo och krama Koalor, mys!

puss på er hemma!!
/ Alexandra


马酉庾 - Three is for me, my family and my passion

Kan inleda inlägget med att jag gjorde något sjukt galet igår. Roligt och ett minne för livet och något jag aldrig trott jag skulle våga göra.

Eftersom det i stort sett var mulet och regn hela dagen igår passade vi på att hänga inne på Wicked travel för att få internet. Träffade en canadensare från surf campet, Adam, som hade bokat sjukhustid efter att ha klivit på en sting rocka på surf campet... Får se om han får behålla foten ;) när det slutat regna tog jag en efterlängtad springtur!! Skönt att få bli av med lite energi men man märker ju att konditionen är borta... -_-

På kvällen blev det en "finmiddag" med pasta, kyckling, ägg och tomater, sedan slog vi på en film och bara chillade. Plötsligt knackade det på dörren och där stod Maja och Anja - två av norskorna vi lärde känna i Sydney!! Så himla kul att de kom förbi och hängde med oss under kvällen! Fick höra allt roligt från deras surf camp i spot x osv :)

Idag hoppas vi på bättre väder så vi kan steka lite på stranden och spana på surf dudes och förhoppningsvis blir det lite party ikväll med några från surf campet som åkt hit till Byron Bay samtidigt som oss!

Peace and love från The Hippies Town


Byron

Firandet av St.Patricksday slutade ratt tidigt har i Byron, sa vi hann aldrig mota upp vara norska vanner. La oss i 1 tiden och somnade direkt, var sa himla slitna sen Surcamp, partyt i Sydney och sedan en natt pa Greyhoundbussen. Vaknade vid 9 idag och mottes av ett molningt Byron, sa vi gjorde lite frukost i lugn och ro. Klassiska flingor med mjolk och sen en macka med nutella pa, mumma. Nutella ar verkligen backpacker palagget da de ar validgt billigt! Inte mig emot som gillar choklad, hehe!
 
Som sagt sa regnar det idag sa blir en lugn dag med lite film och sadar, moter troligtvis upp vara norska vanner lite senare ocksa sa tankte vi bara chilla med dem ikvall. Hat bestamt oss for att stanna har i Byron tills pa onsdag, da drar vi vidare till Surfers Paradise 2-3 dagar, sedan Brisbane som ocksa blir var slutdestionation har i Australien.
 
Skyade med mamma och pappa igar, himla harligt att se deras ansikten eftersom jag inte gjort det pa ettt tag nu och Skypade aven med Sofia och Maria igar, sa himla harligt att snacka med vara kickisar igen, taggad aven en massa till Bali som inte alls ar sa langt borta nu!

Skriver pa ett utlandskt tangetntbord sa darfor som texten ser lite tokig ut, sitter just nu pa Wicked Travel dar vi har gratis Wifi! Ska strax vandra tillbaka till hostlet.
 
PUSS! /Alexandra
 

I can feel the love can you feel it too?

Hej igen!
På kvällen var det alltså fest för alla från Surf Campet var ute vilket var extra roligt! Blev en ganska galen kväll med suddiga minnen men roligt hade vi!! På dagen hade vi baikishäng i parken med Ingunn och Sonja och lite piknick till det. På eftermiddagen fick jag ÄNTLIGEN träffa min saknade Amanda!!! Så himla roligt att träffa henne igen efter typ 8 månader(?) hon jobbar här som Au Pair- hur coolt som helst :D På kvällen gick vi till Pancake of rock som ligger vid Darling Harbour och som namnet säger säljer de sjukt goda pannkakor. Tog alltså EN TIMME att köa men det var det värt för de var så goda! Vid 9 tiden tittade vi på fyrverkerier som var uppladdning inför St. Patrick's day (som är idag) vid vattnet. Otroligt fint var det! Fick säga adjö till min fina Mandy och jag hoppas du hälsar på oss i viken snart igen!! Kl 23.00 gick Greyhoundbussen vidare mot Byron Bay.

12 timmar senare var vi alltså i Byron Bay. Det är mycket varmare hör än i Sydney- mer tropiskt liksom. Var riktigt trötta idag så har mest rekat runt. Det är en mysig liten stad med mycket surf och märkes butiker såsom Rip Curl, QuickSilver och Billabong. Hostlet är jättefräsht med jacuzzi på utegården också har vi matkedjan Aldi i samma byggnad fast på baksidan. Vi trivs. Ikväll ska vi kanske träffa upp Maja, Anja, Anita och Emelie igen och fira St.Patrick's day :)

Puss och Kram // Frida


Surf Camp!

Har knappt varit kontaktbar här nu under de 5 dagar vi varit på surfcamp. Åkte vid 9 tiden på måndagsmorgonen mot 7 mile beach där Rip curls surfcamp höll till. Tog typ 2 timmar med buss innan vi var framme. Vi trodde att vi skulle bo på typ som ett hostel men de gjorde vi inte, bodde i små stugor vid typ som ett camp, jättemysigt! Började första dagen med lunch, så himla gott efter några dagar med bara massa pasta. Fick även en wetsuit som kom att bli vår vän under veckan, så himla härlig att ha på sig i vattnet men så himla jobbig att ta på sig ibland när den var blöt.

Har verkligen haft en kanonvecka, eller ja 5 dagar på surfcampet. Surfade 2 gånger om dagen och de kändes kan jag säga! Träningsvärk i armarna och diverse olika delar av kroppen. Fick börja med att lära oss att stå i "prone position" för att sedan nu efter dessa dagar kunna stå upp och ta en våg, så himla härlig känsla när de verkligen funkar. Vart indelad i grupper och fick varsin coach, vi hade först Josh sen Emely. Surfbrädorna fick vi hämta en liten bit från stranden och jisses va de var tunga ibland, inte som i filmer när de springer med dem! Men våra var i och för sig lite större eftersom vi skulle klara att stå på dem. 7 mile beach var verkligen sjukt vacker och i morse när vi skulle surfa såg vi delfiner ute i vattnet!

De bjöds på varmt och skönt väder de första 3 dagarna, men de två sista var det lite mulet, det gjorde inte så mycket dock. Jag trodde innan att jag skulle frysa och att vattnet skulle vara lite kallt, men de va absolut inga problem. Så dessa dagar har vi varit utan wifi, lite omställning från att alltid ha det hemma. Vi har haft bikini på oss i stort sett hela tiden och varit saltvatten rufsiga i håret, ätit himla god mat som serverades på surfcampet och hängt med massa härliga människor! Mycket härliga chillkvällar med kortspel och lite gotta, men även nån cider. Gick en lång backe upp till en bar där man kunde köpa antingen lite alkohol eller lite gotta! Hängde mycket med norskor Sonja, Amalie och Ingun men även svenskorna Elin och Alexandra. Fanns såklart många andra sköna prickar där också, så känns nästan lite tråkigt att dessa dagar är över nu. Men ikväll blir det i alla fall fest för alla surfcampare på en bar så de är vi taggad till!

Imorgon blir sista dagen i Sydney innan vi tar nattbussen till Byron Bay. Ska förmodligen spendera den med våra norska vänner och mysa lite i Hydepark och även testa ett pannkaksställe som ska vara rätt känt! Rätt sjukt också att vi nu har varit borta i 52 dagar nu, vilket innebär att vi har 51 dagar kvar och hälften av resan har gått.

(Skrivet fredag 15/3)

Hoppas allt är fint hemma!
Puss / Alexandra


"I never compare anything, in that way I enjoy everything"

Har inte haft wi fi här uppe i Bergen men i förrgår hade vi alltså, som alexa skrev, en riktigt mysig picknick med Katrine och Kathrine. Jag köpte med mig sushirullar för 2.50 dollar styck (ca 17kr vilket är ganska billigt) och alexa en Frozen yoghurt. De norska brudarna kom också förbi och hängde ett tag. Jag och Alexa bestämde oss på tillbakavägen för att köpa lite underkläder, 2 för 30 dollar. De vi har börjar bli lite slitna...

På kvällen skulle vi äta resterna från tacosen och Katrine och Kathrine hade lite tonfisk som vi kunde äta till och vi hade pasta, så det skulle bli lite av ett knytkalas. Det hade vart najs om inte nån idiot bestämt sig för att stjäla maten så det blev återigen pasta, tomatsås, sallad, bröd och ketchup. Men kul hade vi ändå så det gick. Efteråt hade vi en grymt rolig förfest med tjejerna från Norge och Danskarna! Vi spelade ett ölspel blandat med både norska, svenska och danska regler och sjöng på alla språken. Grym kväll! Snackade också med två killar från Götet och det sjuka är att den ena av dem kände folk från Sandviken rätt bra. Galet vad världen är liten ibland!

Efter 3,5 timmars sömn var vi redo för en dag uppe i Blue Mountains! Bussen gick kl 7.30 och det tog a 2 timmar att åka dit. Det första vi fick se var en svart orm som låg och jäste i gräset. Förmodligen giftig men ett bett skulle inte döda. Och sedan, hör och häpna, fick vi se en vild livslevande känguru!!! Så himla fin. Sån har man ju bara sett på film liksom, ja eller också på ett zoo kanske. Åkte sedan vidare till själva bergen. Eller allting ligger uppe på berget men här fanns den underbara utsikten som man också bara sett på film eller kort! Så fint att det tog andan ur en. Vi fick lära oss om olika växter, se en vattenödla, lyssna på det porlande vattnet, se höga vattenfall, gå i typ 90 graders trappor också åt vi lunch med utsikt över skog, gräsplättar och höga berg. Justja, så gick vi på en stig/väg uppe i bergen där Charles Darwin en gång har gått! Alla som gick naturvetenskapliga linjen med mig förstår hur exalterad vår käre lärare Erik Troeng hade blivit! För dom som inte vet så är Charles Darwin biologernas Gud typ. Han har hittat och satt namn till en massa arter och växter och gjort upptäckter som ingen annan. Man skulle kunna säga att han är som blommornas Carl von Linné. På kvällen lyxade vi med hamburgare (äntligen kött!!!) till solnedgången som ett perfekt avslut på dagen.

Idag har vi bara tagit det lugnt i solen och tagit en liten promenad i denna idylliska lilla by. Förhoppningsvis träffar vi norskorna, Emilie, Anja, Maja och Anita, och sen blir det bara en lugn kväll för imorgon bär det av till Seven Mile Beach för 5 dagars surf camp med Rip Curl!!! Dör vad taggad jag är! Det var nog allt för den här gången

Puss och kram// Frida


Bondi beach

Skrev ett inlägg igår men de som blev publicerat var tydligen bara rubriken. I förrgår lagade vi i alla fall mumsig backpackertacos med våra danska vänner, inte lika mycket tillbehör som man har hemma när man äter tacos, men gott var de! Delade även på en box med vin, även de backpacker billigt, tydligen det som alla dricker här! Träffade även upp ett gäng härliga norskar som bor i samma rum som danskarna, så vi alla förade på deras rum och spelade en norsk variant av ölspelet, alltid kul att lära sig nya regler. Drog sedan ner till baren vid hotellet, Side bar och dansade ett bra tag. Vandrade sedan i vanlig ordning till donken (tydligen gör dem de i Norge också), innan vi la oss och somnade som stockar! Himla rolig kväll i alla fall!

Igår tog vi oss till Bondi beach, vilket visade sig vara ett liter projekt, inte som i Thailand när man bara går utanför dörren så är stranden där. Men dit kom vi och stranden var så himla fin! Åkte dit med alla norskar (6 stycken) och danskarna. Är så skönt att man kan prata svenska med norskorna och de pratar norska tillbaks och vi förstår varandra kanonbra! Danskarna måste vi dock prata engelska med, haha. Hängde på stranden hela dagen, väldigt behagligt då det fläktade lite. Vattnet tyckte jag var lite kallt, Frida däremot tyckte att det var jätteskönt! Vid halv 6 drog vi oss tillbaka till hostlet och smakad på deras gratis BBQ, ingen höjdare så vi tog lite av vår kära müsli istället! Hängde sedan med norskorna ett tag innan vi drog till Coles och köpte lite gotta och kollad film på datorn!

Juste, hela Sydney är ju smockat av folk nu i helgen då de är nån musik festival här så jag och Frida var tvungen att åka iväg till bergen över helgen för att ha boende lör-sön! Men de blir nog kul! Ska vandra bland berg och kika på kängurun så de låter spännande!

Idag ska vi vandra till Hyde park och hänga med danskarna och ikväll blir det Side bar.

Hoppas allt är fint hemma, saknar alla goa!! Pusssss / Alexandra


Bondi beach


"You will find infinity"

Igår när vi skulle tillaga vår köttfärssås så visade det sig att den hade blivit dålig så det var bara att slänga den. Så det blev pasta, tomatsås och ketchup till middag och müsli med mjölk till efterrätt! På kvällen tog vi det lugnt till en film och "bekantade" oss med våra nya rumskompisar som flyttade in. En kille från England och två tjejer från Sverige.

Idag har vi mött upp två super härliga tjejer från Odense, Danmark som heter Kathrine och Katrine. Vi gick och tittade på Operahuset och Harbour Bridge och det var så himla fint! Efteråt köpte vi fika och satte oss i The Botanic Garden och bara snackade och hängde. Det är bra för oss då vi får öva på engelskan på samma gång ;) Snart ska vi gå till Coles och köpa mat och vin som vi alla ska dela på så det blir lite extra lyxigt idag! Vinet är riktigt billigt men det är gjort av massa restprodukter så det är nog inte alltför gott, men det är ju vin iallafall :) sen får vi se vad kvällen bjuder på, det var snack om nån hemmafest vid Bondi Beach trakten som Kathrine och Katrine visste men vi får se hur vi alla känner senare!

Puss och kram// Frida

Puss och


Picknick

Igår var vi mätt i stort sett hela dagen efter vår frozen yoghurt! Tog bara lite flingor till kvällsmat, vilket delvis säger hur stor portion vi åt haha! På kvällen festade vi på baren precis nedanför oss som typ tillhör de hostel vi bor på, Side bar! Gick dit i tid och fick 2 för 1 på drinkarna, inte helt fel för oss backpackers! Var såklart mycket svenskar där, men även folk från massa andra länder. Bra drag var det också, musiken var lite tokig dock, inte vad man är van vid till partymode! Trötta gick vi sedan vidare till donken en sväng och sedan för att köpa nudels in a cup, himla mumsigt mitt i natten.

Deckade rätt snabbt och vaknade vid 10 i morse, käkade lite frukost och vakande till lite. Gick sedan till vidare och handlade bröd, frukt, kex och chockladdricka på Coles, sen en kort prommis till en fin park i närheten, Hyde park. Mös där i några timmar i solen och även i skuggan när de blev för varmt! Är just nu i QVB för att få lite internet. Ska strax vandra hem mot hostlet för att laga lite mat och ikväll tänkte vi mysa med nån film! Imorgon väntar troligtvis operahuset, harbor bridge och Botanic gardens för ännu mer picknick och häng!

Pusss /Alexandra


Big city life

Tjabba tjena
Igår tog vi det mest piano och kollade runt på stan. Herregud vad det finns bra shopping här alltså! Vi vet ju att budgeten inte tillåter så mycket shopping men det blev att vi shoppade lite ändå. Mest nödvändiga saker så som nån tjockare tröja som kan vara skönt att ha på sig när det är lite ruggigt väder. Två lyckliga tjejer vandrade alltså tillbaka efter att äntligen fått lite nya kläder (hur detta ska få plats i ryggan får bli ett senare problem) också köpte vi lite ägg, smör och mjölk på vägen.

Till middag åt vi resterna av köttfärsen och pastan som vi gjorde i förrgår och hade sällskap med en jättegullig tjej som heter Nellie som vi träffat här. Det blev en lugn kväll på rummet med Nellie och våra sköna rumskompisar från Tyskland. Två sköna killar från Göteborg flyttade också in i vårt rum. De är också på genomresa och ska liksom oss besöka Asien också.

Idag bytte vi till ett 10 beds rum (samma rum som Lovisa) och käkade våran standard frukost - mjölk och müsli och lyxade till med macka och stekt ägg. Vi har också sett fina China Town och fick härliga flash backs från Thailand (inte samma land jag vet men det påminner om det) och besökt Sydneys Sea Life Aquarium! Så himla häftigt att gå i glastunnlar med hajar, sälar och massa annat simmandes runt om en! Kändes nästan som att vara i Atlantis med Ariel! Fick också se Leonardo DiCaprio! Närå men hans vaxdocka iallafall. Är han verkligen så lång på riktigt? Ser kortare ut i filmerna tycker jag. I denna varma och soliga dag passade vi också på att ta en Frozen yoghurt som var så god som alla berättat! På det här stället fick man ta hur mycket man ville och betala därefter. En vanlig frozen yoghurt kanske kostar omkring 6 Australienska dollar, min slutade på 15... Men gott var det som sagt från toppen till botten! Nu ska vi nog hänga lite på hostlet och ikväll tror jag det blir lite party! Vi har snackat med två svenska tjejer, Camilla och den andra har vi glömt namnet på (mycket nya namn här), som vi kanske ska festa med ikväll. Lite sorgligt att våra room mates och Nellie åkt på surf camp den här veckan men de kommer tillbaka på fredag!

Puss och kram// Frida

https://cdn2.cdnme.se/4028903/7-3/pic_51342b7d9606ee32dd7a2321.jpg" class="image">


Hello Sydney

Är ju somsagt i Sydney nu! Gick för att handla igår och för att försöka få lite internet. Gick först till nått stort köpcentret där vi kunde Skypa lite och jag kunde även aktivera mitt Australienska nummer, vilket var lite krångligare än jag trodde! Stod mitt i ett köpcenter, men vad gjorde vi inte för lite kontakt med omvärlden? Gick sedan till en affär för att handla lite mat, finns en affär där tydligen de flesta backpackers handlar som heter Coles, lite billigare! När vi skulle gå därifrån började det verkligen spöregna, så vi sprang tillbaka till wake up och hängde kläderna på tork och käkade lite!

Bor i samma rum som 2 tyska tjejer, som vi hängt en del med, käkade middag med dem, de lagade sin mat och vi våran. Gjorde pasta med tomatsås och köttfärs, gott faktiskt och himla ekonomiskt! Chillade sen en stund innan vi, tyskarna och några andra svenskar vi träffat här drog ut och kikade på Mardi gras festivalen, var sjukt mycket folk så så inte så bra, men härlig stämning var det! Ni brudar som var med till Gran Canaria förstår nog vad vi menar! ;)

Gick sedan ner till baren på hotellet en sväng och hängde med svenskarna, var dock rätt trötta efter allt resande så vi käkade lite gröt vi hade kvar och gick sedan och la oss, sov även nu i samma säng då de känns lite gosigare, är fortfarande lite ovan med att de är andra i rummet när man vaknar och sådär, men håller på vänjer oss!

Idag sov vi ut lite, gick sedan för att käka müsli frukost och vandrade sedan ut på stan! Sitter just nu på ett ställe med internet så passar på att blogga, lägga upp bilder och hålla kontakten med nära och kära! Ska upptäcka staden lite idag eftersom de är lite mulet, men ska bli finare redan imorgon så vi ska försöka hinna med Bondi beach, akvarium och operahuset osv innan vår tid i Sydney är över! Men vi har tid på oss!

Hoppas allt är kanon med alla hemma!
Pusssss /Alexandra


Living the backpacker life

Idag träffade vi Ida och Viktor som också är från Sverige. Hängt med dem hela dagen under våran sista dag här i Melbourne. Gick upp i Eureka view deck, ett 295m högt torn med 360 graders utsikt över Melbourne. Riktigt häftigt var det. Vi åkte ute hela vägen upp (kostar extra) utan stannade på 285m höjd. Efteråt gick vi allihop och satte oss i Royal Botanic Gardens och bara njöt och snackade. Det är en jättesvacker park kan man säga med fina fontäner, dammar och grönt frodande gräs. Satt där i flera timmar tills vi var tvungen att dra oss tillbaka till hostlet för att sedan hinna med bussen och Ida och Viktor behövde checka in på sitt nya hostel i Melbourne. På vägen tillbaka tröck vi en varsin McDuoble från donken, lyxigt värre ;) Kommer sakna er, och hoppas att du möter upp oss i Bali Ida! eller kanske redan i Australien igen? Puss :D

Kl 20.00 gick bussen från South Cross station som låg ca en halvtimmes promenad från hostlet. Man fick bestämda platser och vi fick längst bak precis bredvid toaletten men det funkade bra ändå! De 12 timmarna kändes inte alls särskilt långa som jag trodde. Vi sov mest hela tiden eller åt av vår färdkost som vi hade köpt med oss.
Har precis kommit fram i Sydney nu till ett finare hostel som heter Wake Up. Det ligger helt centralt och kostar ca 35 dollar/natten. För tillfället är det mulet och lite regn så vi ska mest reka runt lite och äta frukost snart igen :) I helgen ska det tydligen vara nån festival som heter Mardi Gras så vi tänkte kanske kolla in den senare idag och imorgon! Det äe lite av vad som hänt sen senast, har också snackat lite med min saknade Amanda så förhoppningsvis kanske vi kan träffa henne på onsdag och nästa helg!

Puss och kram// Frida


RSS 2.0